1. Dataveiligheid

Dataveiligheid

Eén van de belangrijkste actuele onderwerpen in deze tijd van verregaande globale digitalisering is dataveiligheid. Bijna dagelijks hoor of lees je in de media over hacker aanvallen op overheidsinstanties of bedrijven. Ook particulieren, ZZP’ers, zelfstandigen, het MKB en andere ondernemers zijn niet veilig voor cybercrime.

We krijgen het zeer regelmatig te horen. Een klant die geraakt is door computercriminaliteit. Bijna wekelijks hebben we partners aan de telefoon die bezig zijn met het herstellen van de data bij een klant omdat die door een cryptolocker zijn bestanden niet meer kan gebruiken. Maar u kunt ook data verliezen door brand, inbraak of een persoonlijke fout van uzelf of een medewerker.

Als ondernemer moet u er niet aan denken. Bijvoorbeeld ransomware of een cryptolocker waardoor uw eigen data op uw eigen computer of server versleuteld wordt. U kunt niet meer werken. U bent uw data kwijt. Betalen (in geval van computercriminaliteit) is meestal geen optie. Wat doet u dan?

Een veilige oplossing

Gelukkig bestaat er een relatief eenvoudige oplossing! Een versleutelde backup in een extern datacenter. Uw data staat er veilig. En als het bedrijf dat uw backup verzorgd dan ISO/IEC 27001 én NEN 7510 gecertificeerd is, en de data ook nog eens zijn opgeslagen in een datacenter in Nederland, kunt u gerust zijn. Mindtime Backup is een Nederlands bedrijf dat is gecertificeerd en zijn data veilig opslaat op eigen servers in datacenters in Nederland. Omdat uw data versleuteld (encrypted) wordt opgeslagen, heeft niemand toegang tot de data, behalve u. Want u heeft de unieke encryptiesleutel. Zelfs wij kunnen alleen bij de backup zelf komen, niet bij de inhoud. Die is dus gegarandeerd veilig, zolang u de encryptiesleutel niet deelt met anderen.

Onze ervaringen

Wekelijks hebben we Partners aan de lijn die ondersteuning of advies vragen bij onze technische support voor het terughalen van de backup nadat de computer/server van de klant ten prooi is gevallen aan een cryptolocker ofwel ransomware. En dat zijn de gevallen waarvan we het weten. Veel IT-dienstverleners hebben al vaker ‘met dit bijltje gehakt’ en weten precies wat ze doen moeten. Die zien of horen we dan ook niet. De verwachting is dan ook dat het werkelijk aantal slachtoffers van cybercrime nog veel hoger ligt. Onze klanten hebben dan geluk en hebben nog een goede backup van voor de cyberaanval. Zij kunnen de backup terugzetten en even later weer gewoon verder werken.

Als u slachtoffer bent geworden van ransomware kan uw bedrijfsvoering serieus in gevaar komen. Zo kunt u bijvoorbeeld niet meer bij uw administratie of offertes. Of al uw correspondentie en e-mail is ontoegankelijk geworden. Dan is het prettig als je een goede en veilige backup hebt, waarvan je zeker weet, dat zelfs bij besmetting van uw IT-omgeving met een cryptolocker uw bedrijfsvoering niet serieus in gevaar komt. Uw IT-dienstverlener helpt u met het opschonen van de geïnfecteerde systemen en zet de backup van voor de aanval of infectie terug. Korte tijd later kunt u dan ook weer gewoon verder werken alsof er niets gebeurd is. De bedrijfsvoering is gewaarborgd!

Mindtime Backup is ISO gecertificeerd

Veel backup bedrijven zwaaien met de ISO certificaten van de datacenters waar hun servers staan. Mooi. Het datacenter is gecertificeerd. Maar het backup bedrijf zelf dan? Hoe gaan zij zelf met data en de klantgegevens om? En met de bijkomende risico’s?

Mindtime Backup is zelf ISO 27001 én NEN 7510 gecertificeerd door Dekra. Een geaccrediteerd en internationaal bekend certificeerder. Al onze processen en werkwijzen omtrent dataveiligheid en privacy zijn door hen beoordeeld en volgens de strenge geldende normen goedgekeurd. Dat betekent niet alleen dat de data, maar ook bijvoorbeeld klantgegevens en patiëntgegevens bij ons veilig zijn.

Door op de iconen van Dekra onderaan deze pagina te klikken, kunt u onze ISO 27001 en NEN 7510 certificaten direct downloaden als pdf bestanden.

EU-privacyverordening

Per 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacyverordening (GDPR) in. In Nederland heet deze de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Mindtime Backup is nu klaar voor deze nieuwe wet- en regelgeving. De nieuwe wetgeving hebben we geïmplementeerd in onze Gebruiksvoorwaarden. Daarnaast hebben we de Verwerkersovereenkomst toegevoegd waarin we met de klanten afspreken hoe we omgaan met de klantgegevens. Bij het installeren of updaten van onze software gaat de klant akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en de Verwerkersovereenkomst. Deze Gebruiksvoorwaarden met Verwerkersovereenkomst zijn ook te downloaden vanaf onze website onder Downloads.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)