NAS Online Backup

Waarom is het belangrijk uw NAS te backuppen?

Steeds meer midden en klein bedrijven hebben hun (small business) server vervangen voor een NAS van bijvoorbeeld Synology of QNAP. Het is betaalbaar, schaalbaar en stabiel. Alle gebruikers hebben via hun pc, laptop of tablet toegang tot de bestanden op de NAS.

Alhoewel uw bedrijfsdata vaak in RAID op de NAS staat opgeslagen, is deze niet beveiligd voor menselijk falen of grotere calamiteiten zoals brand-, waterschade of diefstal. Net als op ieder ander apparaat dient u ook uw data op de NAS adequaat te beveiligen. Een backup buiten de deur is hierbij vanzelfsprekend noodzakelijk.

Veel NAS leveranciers bieden verschillende backup mogelijkheden voor uw gegevens op de NAS. Ook Mindtime Backup biedt een NAS backup oplossing waarbij wij u de voordelen bieden van een lokale aanbieder, dataopslag in Nederland en zowel wij als onze online backup dienstverlening zijn zowel ISO 27001 als NEN 7510 gecertificeerd.

Welke NAS backup mogelijkheden zijn er?

Ieder type NAS kan gebackupt worden door hem te benaderen via een van de computers in het netwerk. Op deze computer installeert u de backup software en vervolgens worden via deze computer de backups van de NAS dagelijks gemaakt. Dit werkt simpel en eenvoudig en hiermee kunt u met een eenvoudige PC Backup ook de data van uw NAS backuppen. Nadeel is dat deze computer in het netwerk te allen tijde ingeschakeld moet zijn wanneer de backup draait.

Daarom heeft onze backup software tegenwoordig ook een installatie voor vele Synology en QNAP modellen. Afhankelijk van uw type kunt u in onze kennisbank vinden of uw Synology of QNAP model ondersteunt wordt. (URL kb artikelen) U installeert u onze backup software rechtstreeks op uw NAS en bent niet meer afhankelijk van een computer in het netwerk. Voor het backuppen van uw Synology of QNAP NAS bent u bij uw backup account een NAS module nodig.

NAS backup maken

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw NAS. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal. In de backup software kiest u een setnaam en backupset type. Vervolgens selecteert u de te backuppen data, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw NAS, kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteert direct uw encryptie sleutel op een veilige plek. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

Voor de installatie rechtstreeks op de Synology of QNAP NAS hebben we installatie handleidingen om het u zo eenvoudig mogelijk te maken:

  • Synology NAS installatie(link)
  • QNAP NAS installatie(link)

NAS backup restoren

De NAS backups kunt u lokaal restoren via de software of op elke willekeurige andere computer of server via de hersteltool vanaf onze website of backup server.

Afhankelijk van de datum en tijd die u kiest van de te herstellen data, zal de backup software of hersteltool automatisch de laatste volledige, differentiële en incrementele backups downloaden en samenvoegen om tot de gewenste versie te komen. U kunt ervoor kiezen de te herstellen data op de originele locatie te zetten en hiermee de lokale versie te overschrijven of om hem op te slaan op een alternatieve locatie. Mocht u een naast een online backup ook een lokale backup maken dan kunt u ook deze backup ook herstellen via de software.

Waar worden mijn NAS backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt wordt uw data enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Dankzij compressie wordt uw data verkleind alvorens het naar ons verstuurd wordt. Behalve dat dit zorgt voor een veel snelle backup- en restore tijd, bent u ook nog eens maandelijks veel minder geld kwijt doordat u veel minder data bij ons hoeft op te slaan.

Veel gestelde vragen over NAS Online Backup

Waarom is het belangrijk uw NAS te backuppen?

Alhoewel uw bedrijfsdata vaak in RAID op de NAS staat opgeslagen, is deze niet beveiligd voor menselijk falen of grotere calamiteiten zoals brand-, waterschade of diefstal. Een backup buiten de deur is dus noodzakelijk. Zo kunt u bij elke calamiteit, terug vallen op uw online backup die veilig buiten de deur staat opgeslagen.

Welke NAS backup mogelijkheden zijn er?

Er zijn 2 mogelijkheden om een backup te maken van uw NAS bij Mindtime Backup. De eerste is via een computer of server in het netwerk, daar installeert u de online backup software en neemt via het netwerk bestanden van de NAS mee. De tweede optie is om de software rechtstreeks op de NAS (QNAP / Synology) te installeren. Hiervoor bent u alleen een extra NAS module nodig.

Hoe maak ik een NAS backup?

U installeert onze backupsoftware op een computer in het netwerk of gebruikt de qpkg app voor QNAP of spk app voor Synology. Vervolgens maakt u een backupset aan, kiest de te backuppen data, wanneer de backup dient te lopen, doel waar de backups naar toe moeten (online, lokaal) en kiest uw eigen encryptiesleutel. Daarna zal de backup automatisch op de gekozen tijden backups maken.

Waar worden mijn NAS backups opgeslagen?

Al uw NAS Online backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw NAS data.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)