1. Online Backup
  2. NAS
  3. Synology

Synology Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Synology NAS te backuppen?

Op uw Synology Nas staan al uw belangrijke gegevens van uw firma; financiële gegevens, persoonsgegevens, informatie over uw inventaris, productinformatie, uw CRM en andere zaken gestructureerd opgeslagen. Overschrijvingen, corrupties, een virus, boze medewerker of erger kunnen uw bedrijfsdata en firma flinke schade veroorzaken. Daarom wenst u een veilige en betrouwbare backup van uw kostbare data. Dit kunt u zowel lokaal als online doen met onze online backup software.

Welke Synology NAS backup mogelijkheden zijn er?

Veel Synology NAS leveranciers bieden verschillende backup mogelijkheden voor uw gegevens op de Synology NAS. Ook Mindtime Backup biedt een Synology NAS backup oplossing waarbij wij u de voordelen bieden van een lokale aanbieder, dataopslag in Nederland en zowel wij als onze online backup dienstverlening zijn zowel ISO 27001 als NEN 7510 gecertificeerd.

Ieder type Synology NAS kan gebackupt worden door hem te benaderen via een van de computers in het netwerk. Op deze computer installeert u de backup software en vervolgens worden via deze computer de backups van de Synology NAS dagelijks gemaakt. Dit werkt simpel en eenvoudig en hiermee kunt u met een eenvoudige PC Backup ook de data van uw Synology NAS backuppen. Nadeel is dat deze computer in het netwerk te allen tijde ingeschakeld moet zijn wanneer de backup draait.

Daarom heeft onze backup software tegenwoordig ook een installatie voor vele Synology modellen. Afhankelijk van uw type kunt u in onze kennisbank vinden Synology model ondersteunt wordt. (URL kb artikel) U installeert onze backup software rechtstreeks op uw Synology NAS en bent niet meer afhankelijk van een computer in het netwerk. Voor het backuppen van uw Synology NAS bent u bij uw backup account een NAS module nodig.

Synology NAS backup maken

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw Synology NAS. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal. In de backup software kiest u een setnaam en backupset type. Vervolgens selecteert u de te backuppen data, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw Synology NAS, kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteert direct uw encryptie sleutel op een veilige plek. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

Voor de installatie rechtstreeks op de Synology NAS hebben we een installatie handleiding die u uitlegt hoe u de qpkg app installeert:

Synology NAS backup restoren

De Synology NAS backups kunt u lokaal restoren via de software of op elke willekeurige andere computer of server via de hersteltool vanaf onze website of backup server.

Afhankelijk van de datum en tijd die u kiest van de te herstellen data, zal de backup software of hersteltool automatisch de laatste volledige, differentiële en incrementele backups downloaden en samenvoegen om tot de gewenste versie te komen. U kunt ervoor kiezen de te herstellen data op de originele locatie te zetten en hiermee de lokale versie te overschrijven of om hem op te slaan op een alternatieve locatie. Mocht u een naast een online backup ook een lokale backup maken dan kunt u ook deze backup ook herstellen via de software.

Waar worden mijn Synology NAS backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt wordt uw data enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Dankzij compressie wordt uw data verkleind alvorens het naar ons verstuurd wordt. Behalve dat dit zorgt voor een veel snelle backup- en restore tijd, bent u ook nog eens maandelijks veel minder geld kwijt doordat u veel minder data bij ons hoeft op te slaan.

Veel gestelde vragen over Synology Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Synology NAS te backuppen?

Alhoewel uw bedrijfsdata vaak in RAID op uw Synology NAS staat opgeslagen, is deze niet beveiligd voor menselijk falen of grotere calamiteiten zoals brand-, waterschade of diefstal. Een backup buiten de deur is dus noodzakelijk. Zo kunt u bij elke calamiteit, terug vallen op uw online backup die veilig buiten de deur staat opgeslagen.

Welke Synology NAS backup mogelijkheden zijn er?

Er zijn 2 mogelijkheden om een backup te maken van uw Synology NAS bij Mindtime Backup. De eerste is via een computer of server in het netwerk, daar installeert u de online backup software en neemt via het netwerk bestanden van de Synology NAS mee. De tweede optie is om de software rechtstreeks op de Synology NASte installeren. Hiervoor bent u alleen een extra NAS module nodig.

Hoe maak ik een Synology NAS backup?

U installeert onze backupsoftware op een computer in het netwerk of gebruikt de spk app voor Synology. Vervolgens maakt u een backupset aan, kiest de te backuppen data, wanneer de backup dient te lopen, doel waar de backups naar toe moeten (online, lokaal) en kiest uw eigen encryptiesleutel. Daarna zal de backup automatisch op de gekozen tijden backups maken van uw Synology NAS.

Waar worden mijn Synology NAS backups opgeslagen?

Al uw Synology NAS Online backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw Synology NAS data.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)