1. Online Backup
  2. Microsoft 365
  3. Exchange Online

Exchange Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Exchange online te backuppen?

Exchange Online is een cloud dienst van Microsoft. Al uw e-mail, contactpersonen, agenda, taken en notities worden hierbij opgeslagen. Diefstal, ongeluk of last van ransomware. Alle drie oorzaken die bij in uw organisatie een keer voor kunnen komen. Daarom is het belangrijk om een backup te hebben van uw bedrijfskritische data.

Met de online backup software van Mindtime Backup heeft u een gecertificeerde backup oplossing en zo de controle over uw belangrijkste data waaronder Exchange Online. Hierbij gaat het niet alleen maar om SQL data, aangezien er verschillende backup data types ondersteund, waaronder Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive.

Voorkomen is beter dan genezen.

Welke Exchange online backup mogelijkheden zijn er?

Bent u een mail kwijt, of heeft u die per ongeluk verwijderd?  Onze software maakt een backup van uw mails. Zo kunt u altijd snel en eenvoudig uw belangrijkste mail items terughalen.  

Daarnaast kunt u uiteraard al uw bestanden vanuit Microsoft 365 meenemen in de backup. Voor de backups kunt u een schema in stellen, zodat de backups automatisch volgens schema gaan lopen. Mocht u de data ooit kwijt zijn, dan kunt u door middel van een hersteltool de data herstellen.

Welke Microsoft 365 diensten allemaal ondersteunt worden houden wij bij in het volgende kennisbank artikel: Welke Office 365 diensten worden ondersteunt?

Exchange Online backuppen

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw Exchange Online. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal of zonder tussenkomst van de software, rechtstreeks vanaf de backupserver. U kiest een setnaam en het backupset type Office 365 backup. Vervolgens vult u de credentials in, selecteert u de data die u wilt backuppen, kiest u de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw databases, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteert direct uw encryptie sleutel op een veilige plek en vult u de authenticatie gegevens in. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

De handleiding voor de backup instellen op de backupserver vindt u hier: Microsoft 365 cloud 2 cloud.

Hoe restore ik Exchange online?

De Exchange Online backups kunt u vanaf onze backupserver of backupsoftware restoren naar uw Exchange Online omgeving.

Afhankelijk van de datum en tijd die u kiest van de te herstellen data, zal de backup software of hersteltool automatisch de laatste volledige, differentiële en incrementele backups samenvoegen om tot de gewenste versie te komen. U kunt ervoor kiezen de te herstellen data op de originele locatie te zetten en hiermee de lokale versie te overschrijven of om hem op te slaan op een alternatieve locatie. Mocht u een naast een online backup ook een lokale backup maken dan kunt u ook deze backup ook herstellen via de software.

Waar worden mijn Exchange online backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt worden uw databases enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Veel gestelde vragen over Exchange Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Exchange Online te backuppen?

Microsoft biedt een mooie oplossing met Exchange Online, maar een uitgebreide backup van uw Exchange Online data hoort daar niet bij. Meer en meer bedrijven hebben te maken gehad met dataverlies. Mindtime Backup sluit het risico op dataverlies uit en zorgt ervoor dat u altijd toegang en controle houdt over uw Exchange Online data, zodat uw gegevens altijd beschermd en beschikbaar zijn.

Welke Exchange Online backup mogelijkheden zijn er?

Nu u gebruik maakt van Exchange Online wilt u graag uw online data kunnen backuppen. U kunt een backup maken van de volgende Exchange online data; Outlook, OneDrive, Personal Sites en Site Collections. Meer services worden spoedig in de toekomst ondersteunt.

Hoe maak ik een Exchange Online backup?

Allereerst bent u een online backup account nodig om uw Exchange Online backups instellen. U logt in op de backupserver indien u een web-based backup wilt maken of installeert de backupsoftware lokaal indien u via de backupsoftware backups wilt maken. U maakt vervolgens een Office 365 backupset aan met de door u gewenste instellingen en zal de backup dagelijks uw Exchange Online backuppen.

Waar worden mijn Exchange Online backups opgeslagen?

Al uw Exchange Online backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw Exchange Online data.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)