1. Online Backup
 2. Microsoft 365

Microsoft 365 Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Microsoft 365 te backuppen?

Microsoft 365 zijn diensten die geschikt zijn voor het bedrijfsleven, onderwijs en voor thuis. Het is voornamelijk een dienst die in de cloud draait, maar is ook beschikbaar op je eigen pc, tablet, smartphone of een combinatie van eerder genoemde apparaten.

Microsoft maakt een backup van uw data, maar daar zitten een aantal haken en ogen aan:

 • Geen certificering
 • Onbekend waar de data staat
 • Geen garantie
 • U bent afhankelijk van Microsoft

Dus als u er zeker van wilt zijn, dat uw backup altijd up to date is en dat u deze makkelijk kunt terughalen dan is het een pré om er een andere backup oplossing naast te hebben. Hoofdzakelijk omdat Microsoft geen volledige garantie biedt. Zo heeft u altijd een online backup van uw belangrijke Microsoft 365 data achter de hand.

Welke Microsoft 365 backup mogelijkheden zijn er?

Met Mindtime Backup kunt u een online backup maken van uw Microsoft 365. Zo heeft u altijd een kopie van uw belangrijkste data, mocht er onverhoopt iets misgaan binnen uw bedrijf. Denk hierbij aan een brand, diefstal, (per ongeluk) overschrijven of ransomware. Een voordeel van een onafhankelijke backup oplossing, zoals die van Mindtime Backup, is dat we beschikken over een ISO 27001 en NEN 7510 certificering.

Met onze oplossing verzekerd u zich tegen dataverlies. Daarnaast kunt u met onze software de data simpel herstellen. Herstel afzonderlijke Office 365-gegevens (e-mails of documenten) simpel en snel met flexibele opties, zodat u weer snel aan de slag kan gaan met uw (verloren) werk.

Zo kunt u bijvoorbeeld met onze software een online backup maken, versiebeheer aanzetten, Sharepoint collecties restoren en verwijderde prullenbak items terugzetten.

Welke Microsoft 365 diensten allemaal ondersteunt worden houden wij bij in het volgende kennisbank artikel: Welke Office 365 diensten worden ondersteunt?

Microsoft 365 backuppen?

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw Microsoft 365. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal of zonder tussenkomst van de software, rechtstreeks vanaf de backupserver. U kiest een setnaam en het backupset type Office 365 backup. Vervolgens vult u de credentials in, selecteert u de data die u wilt backuppen, kiest u de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw databases, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteert direct uw encryptie sleutel op een veilige plek en vult u de authenticatie gegevens in. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

De handleiding voor de backup instellen op de backupserver vindt u hier: Microsoft 365 cloud 2 cloud.

Hoe restore ik Microsoft 365?

Via onze software:

 • Ga naar de backup server waarop het backup account staat (bijv. backup09.mindtime.nl)
 • Meld u aan op uw backup account
 • Ga naar het gebruiker gedeelte
 • Ga naar Backupset in het linker menu
 • U krijg nu een lijst met reeds aanwezige backupsets te zien
  U kunt gelijk zien welke sets online te beheren zijn door de opties in de kolom "Taak uitvoeren". Deze zijn alleen aanwezig indien een set online te beheren is.
 • Klik op Backup in de kolom "Taak uitvoeren" bij de backupset waarvan u data wilt herstellen.
 • Kies nu de optie Herstellen in de lijst met opties.
 • Klik nu op Start om het proces te beginnen
  (Dit zal NIET direct het herstellen beginnen maar de herstel instellingen/opties openen)
 • Afhankelijk van het type cloud data zijn er wat verschillen maar de belangrijkste keuze tijdens het herstellen zijn: welke data u wilt herstellen, naar welk tijdstip wilt u herstellen en waar moet de data naartoe hersteld worden.
 • Met Microsoft365 gaat dit via de volgende stappen: Selecteer op de pagina Verwijderde gebruikers de gebruikers die u wilt herstellen en selecteer vervolgens Herstellen

Waar worden mijn Microsoft 365 backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra in Amsterdam. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt worden uw databases enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Microsoft 365 maakt toch zelf backups?

Dat klopt, maar daar hangen een aantal nadelen aan vast: geen garantie, onduidelijk waar de data staat, u bent afhankelijk van Microsoft en u heeft beperkte retentie mogelijkheden.

Dus als u er zeker van wilt zijn, dat uw backup altijd up to date is en dat u deze makkelijk kunt terughalen dan is het een pré om er een andere backup oplossing naast de mogelijkheid van Microsoft te hebben.

Veel gestelde vragen over Microsoft 365 Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Microsoft 365 data te backuppen?

Microsoft biedt een mooie oplossing met Microsoft 365, maar een uitgebreide backup van uw Microsoft 365 data hoort daar niet bij. Meer en meer bedrijven hebben te maken gehad met dataverlies. Mindtime Backup sluit het risico op dataverlies uit en zorgt ervoor dat u altijd toegang en controle houdt over uw Microsoft 365 data zoals Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, zodat uw gegevens altijd beschermd en beschikbaar zijn.

Welke Microsoft 365 backup mogelijkheden zijn er?

U kunt een backup maken van onder andere Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, zodat u te allen tijde de controle houdt over uw bedrijfsgegevens. U kunt een backup maken rechtstreeks vanaf uw Microsoft 365 cloud naar onze backupserver of via de backupsoftware de data ook eerst lokaal naar uw netwerk halen.

Hoe maak ik een Microsoft 365 backup?

Met een online backup account bij ons kunt u online uw Microsoft 365 backups instellen. Hierdoor bent u geen computer nodig. De backups lopen rechtstreeks van uw Microsoft 365 omgeving naar onze backup servers.

Waar worden mijn Microsoft 365 backups opgeslagen?

Al uw backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Al uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw Microsoft 365 data.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)