Teams Online Backup

Waarom is het belangrijk uw Microsoft Teams te backuppen?

In elke organisatie hebben collega’s te maken met samenwerken. Met Teams van Microsoft kunt u online samenwerken. Gebruikers kunnen via het programma chatten, videobellen, bestanden delen of samenwerken aan een document.

Een menselijke fout of de beschikbaarheid van de dienst kunnen altijd voor problemen veroorzaken. Daarom is het voor elke organisatie wenselijk om een extra backup te hebben buiten de Microsoft 365 omgeving.

Welke Microsoft Teams backup mogelijkheden zijn er?

Voor een Microsoft 365 backupset worden de volgende zaken ondersteunt van Microsoft Teams om een backup van te maken en deze te kunnen herstellen:

  • Attachments
  • Channel Replies
  • Chat & Channel message
  • Mentions
  • One-on-one & Group Chat
  • Public & Private Channel
  • Reactions

Microsoft Teams online backup maken

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw Microsoft Teams. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal of zonder tussenkomst van de software, rechtstreeks vanaf de backupserver. U kiest een setnaam en het backupset type Office 365 backup. Vervolgens vult u de credentials in, selecteert u de data die u wilt backuppen, kiest u de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw databases, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteert direct uw encryptie sleutel op een veilige plek en vult u de authenticatie gegevens in. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

De handleiding voor de backup instellen op de backupserver vindt u hier: Microsoft 365 cloud 2 cloud.

Microsoft Teams restoren

Microsoft Teams items kunnen hersteld worden van gebruikers of site collections. Items kunnen hersteld worden naar een lokale machine, de originele locatie of een alternatieve locatie. Data kunt u herstellen middels de backup software. In de software zit voor het herstellen ook een zoekfunctie voor directories, bestanden, mappen en e-mail.

Tevens is het mogelijk data rechtstreeks vanaf de backupserver te restoren.

Waar worden mijn Microsoft Teams backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt worden uw databases enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

 


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)