OneDrive Online Backup

Waarom is het belangrijk uw OneDrive te backuppen?    

Met OneDrive kunt u bestanden op internet (in de cloud) opslaan, om ze op diverse devices te gebruiken . De data die u upload, wordt opgeslagen in de datacentra van Microsoft. Naast de backup mogelijkheid van Microsoft, is het handig om een online backup buiten Microsoft om te hebben. Dit zodat uw bestanden altijd nog beschikbaar zijn.

Het kan namelijk voorkomen dat u te maken krijgt met een virus, of dat u collega per ongeluk data verwijderd. Belangrijk aandachtspunt bij backup is het terugzetten van bestanden: dit kan bij sommige diensten erg lang duren.

Bij Mindtime Backup heb je de controle over de dagelijkse backups, reteniebeleid en de hersteltool waarmee data hersteld kan worden. Ook beschikken we over ISO en NEN certificering, zodat u zeker weet dat uw data veilig is. Wat als je backups op een andere locatie wilt, maar je vertrouwt aanbieders van cloudopslag als Microsoft en Dropbox niet? Dan is het handig om een tweede backup oplossing ernaast te draaien.

Welke OneDrive backup mogelijkheden zijn er?   

Als u OneDrive gebruikt, kunt u bestanden online opslaan, bewerken en delen. Daarnaast kunt u met iemand anders aan een document werken. Onedrive ondersteund verscheidene data types, zoals tekstdocumenten, rekenbladen, muziek en foto's. De opslagdienst kan ook worden gebruikt om te backuppen.

Via Mindtime Backup kunt u een extra backup maken van uw Onedrive data.

Welke Microsoft 365 diensten allemaal ondersteunt worden houden wij bij in het volgende kennisbank artikel: Welke Office 365 diensten worden ondersteunt?

Hoe maak ik een OneDrive online backup?   

U kunt folders, bestanden en toegangsrechten backuppen via de Mindtime Backup software. Wilt u een backup maken van OneDrive? Dan heeft u de Office365 module daarvoor nodig. Dit is een module die u naast de standaard software aan kunt schaffen.

Bij Mindtime Backup heeft u de controle over de dagelijkse backups, het retentiebeleid en de hersteltool waarmee data hersteld kan worden. Ook beschikken we over ISO 27001 en NEN 7510 certificering, zodat u zeker weet dat uw data veilig staat.

Hoe restore ik een OneDrive online backup?  

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een virus, of dat u collega per ongeluk data verwijderd. Belangrijk aandachtspunt bij backup is het terugzetten van bestanden: dit kan bij sommige diensten erg lang duren.

OneDrive items kunnen hersteld worden via de software van Mindtime Backup. Mocht u een Office365 backupset hebben, dan kunt u herstellen vanuit een Office365 backupset.

Waar worden mijn OneDrive backups opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt worden uw databases enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Veel gestelde vragen over OneDrive Online Backup

Waarom is het belangrijk uw OneDrive te backuppen?

Microsoft biedt een mooie oplossing met OneDrive, maar een uitgebreide backup van uw OneDrive Online data hoort daar niet bij. Meer en meer bedrijven hebben te maken gehad met dataverlies. Mindtime Backup sluit het risico op dataverlies uit en zorgt ervoor dat u altijd toegang en controle houdt over uw OneDrive data, zodat uw gegevens altijd beschermd en beschikbaar zijn.

Welke OneDrive backup mogelijkheden zijn er?

Nu u gebruik maakt van OneDrive wilt u graag uw online data kunnen backuppen. De volgende zaken worden onder andere ondersteunt: Folders, Files en Access Permissions. Meer services worden spoedig in de toekomst ondersteunt.

Hoe maak ik een OneDrive backup?

Allereerst bent u een online backup account nodig om uw OneDrive backups instellen. U logt in op de backupserver indien u een web-based backup wilt maken of installeert de backupsoftware lokaal indien u via de backupsoftware backups wilt maken. U maakt vervolgens een Office 365 backupset aan met de door u gewenste instellingen en zal de backup dagelijks uw OneDrive backuppen.

Waar worden mijn OneDrive online backups opgeslagen?

Al uw OneDrive online backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw OneDrive data.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)