Database Backup
  1. Online Backup
  2. Database Backup

Database Backup

Waarom is het belangrijk uw database te backuppen?

In uw database(s) staan al uw belangrijke gegevens van uw firma; financiële gegevens, persoonsgegevens, informatie over uw inventaris, productinformatie, uw CRM en andere zaken gestructureerd opgeslagen. Overschrijvingen, corrupties, een virus, boze medewerker of erger kunnen uw database en firma flinke schade veroorzaken. Daarom wenst u een veilige en betrouwbare backup van uw kostbare database(s). Dit kunt u zowel lokaal als online doen met onze online backup software.

Alhoewel databases tegenwoordig steeds meer in de cloud draaien voor de eindgebruiker in plaats van on-premise dient elke database adequaat gebackupt te worden. Het voordeel hiervan om, ook in het geval van cloud, (zelf) te kiezen voor een backup dienstverlener is dat u altijd toegang heeft tot uw eigen database(s). Ook in het geval uw cloud aanbieder buiten spel komt te staan, kunt u zich altijd tot ons wenden voor uw database(s).

Met onze backup software kunt u een legio aan databases backuppen. Er zitten standaard plug-ins in de software voor onder andere Microsoft Exchange Server, MS SQL en MySQL. Hiermee kunt u eenvoudig wekelijks, dagelijks of ieder uur een backup maken van uw essentiële database(s).

Welke types database backup zijn er?

Er zijn 2 typen database backup schema’s in de backup software. Database backups en transaction logs backups. Bij een database backup maakt u telkens een backup van de database.
In het geval van transaction logs backup, maakt u alleen backups van het transactielogboek met alle bewerkingen die gedaan zijn aan uw database.

Daarnaast zijn er drie types backups uit te voeren. Een volledige (full) backup, een incrementele (incremental) backup en een differentiële (differential) backup.

Bij een full backup worden alle geselecteerde databases en bestanden geupload naar de backup server.

Bij een incrementele (incremental) backup worden alleen de aangepaste bestanden ten opzichte van de vorige backup geüpload naar de backup server. Om dit efficiënt te laten verlopen wordt er gebruik gemaakt van In-File Delta.

Deze techniek zorgt er voor dat van de gewijzigde bestanden alleen de gewijzigde blokken (gewijzigde informatie) van het bestand ten opzichte van de vorige backup worden geüpload naar de server.

Voor ieder aangepast bestand bepaalt de software of het gehele bestand of alleen een Delta bestand moet worden geüpload. Als het gehele bestand geüpload wordt, wordt nadat dit succesvol gelukt is het oude bestand naar de retentie verplaatst. Als alleen een Delta bestand geüpload wordt, wordt het Delta bestand wat niet meer aan het bewaarbeleid voldoet naar de retentie verplaatst.

Na (standaard) 100 maal een in-file delta backup wordt er een nieuwe volledige backup gemaakt van het betreffende bestand. De oude bestanden gaan dan naar de retentie. Dit kan een limiet op het accountquota veroorzaken.

Bij een differentiële (differential) maakt u een backup van de bestanden die zijn gewijzigd sinds de laatste volledige backup. De software maakt als het ware een samenvatting van alle incrementele backups en zet deze in een backup bestand.

Om de backups en het datagebruik zo efficiënt mogelijk te laten lopen zijn in onze backup software automatisch incrementele (dagelijks) en differentiële (wekelijks) backups ingesteld. Deze kunt u naar eigen voorkeuren aanpassen, maar wij hebben de meest gangbare reeds vooraf geconfigureerd.

Database backuppen

Mindtime Backup adviseert u te allen tijde backups te maken van uw databases. Dit kan met de backup software zowel online als lokaal. In de backup software kiest u een setnaam en backupset type zoals MS Exchange Server, MS SQL Server of MySQL. Vervolgens vult u de locatie van de te backuppen databases in, vult de credentials in, kiest uw destination (online en/of lokaal), kiest de gewenste tijden dat u backups wilt maken van uw databases, kiest uw type encryptie, uw encryptie sleutel en documenteerd direct uw encryptie sleutel op een veilige plek. Vervolgens kunt u handmatig de eerste backup starten of wachten totdat de eerste backup volgens het backup schema start.

Database restore

De database backups kunt u lokaal restoren via de software of op elke willekeurige andere computer of server via de hersteltool vanaf onze website of backup server.

Afhankelijk van de datum en tijd die u kiest van de te herstellen versie, zal de backup software of hersteltool automatisch de laatste volledige, differentiële en incrementele backups downloaden en samenvoegen om tot de gewenste versie te komen. U kunt ervoor kiezen de te herstellen database op de originele locatie te zetten en hiermee de lokale versie te overschrijven of om hem op te slaan op een alternatieve locatie. Mocht u een naast een online backup ook een lokale backup maken dan kunt u ook deze database herstellen via de software.

Waar worden mijn databases opgeslagen?

Al uw backups worden opslagen in onze Nederlandse datacentra. Afhankelijk van het product dat u bij ons afneemt worden uw databases enkel in een datacentrum of in twee verschillende datacentra opgeslagen. In het tweede geval maken wij dus nogmaals een backup van uw backup naar een tweede locatie.

Voordat uw backups naar onze servers in het datacentrum geupload worden,worden deze lokaal eerst gecomprimeerd en versleuteld middels encryptie. U kiest zelf uw encryptie type (256-bit, AES / Twofish / Desede, ECB of CBC) en encryptie sleutel. Standaard wordt er een encryptie sleutel van 44 karakters gegenereerd, maar u kunt ook handmatig er een kiezen. De sleutel verlaat nooit de computer of server. Hierdoor bent u de enige met toegang tot uw versleutelde gegevens.

Dankzij compressie kunnen databases tot wel 85% verkleind worden, behalve dat dit zorgt voor een veel snelle backup- en restore tijd, bent u ook nog eens maandelijks veel minder geld kwijt doordat u veel minder data bij ons hoeft op te slaan.

Veel gestelde vragen over Database Backup

Waarom is het belangrijk uw database te backuppen?

Uw databases bevatten financiële gegevens, persoonsgegevens, informatie over uw inventaris, productinformatie, uw CRM en meer. Overschrijvingen, corrupties, een virus, boze medewerker of erger kunnen uw database en firma flinke schade veroorzaken. Daarom dient u te allen tijde een beveiligde backup buiten de deur te hebben.

Welke types database backup zijn er?

Er zijn 2 types database backups; database backup en transaction log backup. Bij database backups maakt u vanzelfsprekend backups van de database. Bij transaction log backup, maakt u alleen backups van het transactielogboek met alle bewerkingen die gedaan zijn aan uw database.

Hoe maak ik een database backup?

U installeert onze backupsoftware op een computer of (virtuele) server in het netwerk. Vervolgens maakt u een backupset aan, kiest de te backuppen databases, vult de credentials in, wanneer de backup dient te lopen, doel waar de backups naar toe moeten (online, lokaal) en kiest uw eigen encryptiesleutel. Daarna zal de backup automatisch op de gekozen tijden backups maken van uw databases.

Waar worden mijn databases opgeslagen?

Al uw database online backups worden in onze Nederlandse datacentra opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen met een door u gekozen sleutel. Hierdoor kunnen wij niets met uw data en bent u de enige met toegang tot uw databases.


Informatie aanvragenInformatie aanvragenGratis proef accountGratis proef account

Direct online backup bestellen?

Bel +31 570 56 23 43 of laat uw telefoonnummer achter en wordt altijd binnen 2 uur teruggebeld!

Inloggen

(klanten) (partners)